KÖHLBERGS 

Försäljning och service av

Miljövänliga 

Vattenfria toalettlösningar 

Vi Säljer , servar och reparerar produkter från Cinderella & Separett.
Allt i från förbränningstoaletter till urinseparerande toaletter.
​​​​​
​​​​Vi står till tjänst och hjälper dig på bästa sätt.
Lämna din toalett till vår servicverkstad på vackra Flatön eller så kommer vi till dig med vår kompletta service buss.
Rot avdrag på arbetet vid service på plats.
Resekostnad tillkommer

Nu finns nya Cinderella Premium hos oss 

Din expert på förbränningstoaletter
sedan 2014


​​​​​​​Köhlbergs har sålt och servat förbränningstoaletter sedan 2014. En förbränningstoalett är en vatten- och avloppsfri toalettlösning som passar utmärkt för fritidshus och liknande. Inget avlopp behövs alltså för denna toalettlösning, och därför heller ingen grävning eller andra stora installationer. Allt som förbränningstoaletten kräver är el och ventilation. Kort beskrivet så fungerar en förbränningstoalett så att när toalettbesöket är avklarat förbränns avfallet i hög temperatur i en liten ugn. Ugnen värms upp till ca 550°C och det fasta avfallet bränns upp och urinen förångas. Allt som blir kvar är ren aska som med fördel kan användas som växtnäring i trädgården, eller slängas i hushållssoporna. Det handlar endast om cirka en deciliter aska per person och vecka - alltså väldigt små och rena volymer att ta hand om.  

Auktoriserad servicepartner till Cinderella & Separett 


Köhlbergs är auktoriserade servicepartner och stolta återförsäljare av Separett och Cinderella. Välkomna att tryggt vända er till oss för vägledning till rätt förbränningstoalett, säker leverans, installation och kunnig service! 

​​​​​​​

Permanentboende 

​​​​​​​Förbränningstoaletter passar såklart utmärkt för fritidshus där inget vatten finns indraget – men konstruktionen passar även bra för permanentboende och är en mycket vattenbesparande installation. Toalettbesöken utförs allt efter behov, precis som en vanlig vattentoalett. Ingen väntetid eller hänsyn till tidigare besök krävs. 

Förbränningstoalett & ekonomi 

​​​​​​​
Förbränningstoaletten förbrukar el under förbränningsprocessen. En engångspåse för varje avfallstillfälle krävs också.  Om toaletten används säsongsvis, eller om ni är bortresta längre tid, rekommenderar vi att sladden dras ur och toaletten kopplas bort från skorstenen. 

För optimal funktion över tid, rekommenderar vi en regelbunden service av förbränningstoaletten. I fritidshus handlar det om ca en gång vartannat till vart tredje år, beroende på hur mycket toaletten används, medan det i ett permanentboende kan vara en god idé med en årlig sevice. Fråga oss om servicelösningar för just din förbränningstoalett.