Cinderella förbränningstoaletter

Cinderellas förbränningstoaletter använder sig av en speciell förbränningsteknik där avfallet bränns genom att tryck underifrån kombineras med strålningsvärme. Innan avgaserna släpps ut i luften filtreras de genom att frisk luft riktas in i själva förbränningskammaren. En förbränningstoalett från Cinderella drivs av antingen gas eller elektricitet för en miljövänlig avfallshanteringslösning, läs mer om de olika modellerna här nedan.

Cinderellas olika modeller
Den största skillnaden mellan de olika modellerna är att Cinderella Comfort har ett slutet luftsystem, vilket innebär att den istället för att ta luften till sin förbränning från samma rum som toaletten istället tar den utifrån. I övrigt är den relativt likvärdig sin föregångare Cinderella Classic som funnits på marknaden sedan 1999.

Cinderella Gas är en förbränningstoalett som är gasoldriven och behöver därför inte anslutas till något elnät, utan kan drivas via 12 V DC.

Cinderella underhåll
För att ge din Cinderella-toalett de bästa förutsättningarna att fungera under många år framöver behöver den underhållas. Vissa delar av underhållet kan och bör du sköta själv, men de mer avancerade delarna med rengöring av katalysator och rör kan med fördel lämna över till experter.

Vi på Köhlbergs har lång erfarenhet när det kommer till Cinderella-toaletter och hjälper dig gärna med service och underhåll.

Tillbehör till din Cinderella-toalett
Vi rekommenderar att du använder Cinderellas egna originalpåsar till din förbränningstoalett, dessa fungerar till alla tre modeller: Classic, Comfort och Gas. Komplettera gärna med den tillhörande påshållaren i metall som du kan sätta på väggen bredvid.

Ett uppskattat tillbehör från Cinderella är värmesitsen i EPP-plast, som passar till alla modeller. Den passar perfekt under de kallare dagarna på året och i t.ex. vinterstugan, när det istället är riktigt varmt ute fungerar sitsen omvänt och kyler istället.
Vi säljer alla tillbehör du kan behöver, från installationssatser till hjälpmedel för rengöring och underhålls-kit.